Leven Met Hersenletsel


Blog

Views: 15.1K

Netwerken met hersenletsel

vaak is je netwerk groter dan je denkt, 17 juli 2019
Netwerken met hersenletsel

Een netwerk is heel handig. Als je eigen ondernemer bent, als je als zzp’er aan de bak gaat, maar ook als je hersenletsel hebt. Met een netwerk wordt iedereen bedoelt waar jij contact mee hebt. Vrienden, ouders of kinderen, eigenlijk iedereen die dicht bij jouw staat en bij jouw betrokken is. Mensen die je kent uit het café of de friettent, mensen uit de supermarkt. Of de mensen die je dagelijks tegenkomt op weg naar je werk of de sportschool.

Vaak is je netwerk veel groter dan je denkt. Zet het maar eens op papier. Teken jezelf in het midden, en zet iedereen om je heen waar je mee te maken hebt. De kapper, de gemeenteambtenaar en je buurvrouw. Mensen die voor jouw gevoel dicht bij je staan, kun je dan ook wat dichter bij jou tekenen.

Door je netwerk uit te tekenen krijg je inzicht in de mensen die je kent, en waar je misschien een beroep op kunt doen. Dit zijn meer mensen dan je in eerste instantie denkt. Om mee te helpen met de tuin, om een keer te koken, om gewoon een gezellig bakje koffie te drinken. Of om je gezamenlijk je hobby uit te oefenen.

Belangrijk is dat je kijkt wat jij graag wilt, en hoe je dat kan realiseren. Wil jij vliegtuigen spotten? Of wil je gewoon op een bankje zitten in et park? Het concreet maken van wat je graag doet, maakt het makkelijker voor je om hulp in te schakelen. Wat is er nodig en wat kan ik zelf doen om mijn wens te realiseren? Welke mensen heb ik nodig en welke stap is haalbaar.

Breng de stappen en je netwerk in kaart, en kijk wat jij kunt doen, om je eigen leven te leiden. Roep op tijd hulp van een ander in, nog voordat je vastloopt.

Mensen willen graag helpen. Je hoeft het alleen maar te vragen.


<< Kun jij ook weer kleur zien? Lees hier hoe anderen hun hersenletsel ervaren >>

Leven Met Hersenletsel

Deze Blog is speciaal voor partner, familie en vrienden van mensen met hersenletsel. Zij kunnen hierin lezen hoe iemand met hersenletsel zich kan voelen. De frustratie en de pijn, maar ook de leuke momenten.

Veel leesplezier


Populaire Posts