Leven Met Hersenletsel


Blog

Views: 16.0K

Meer hersenactiviteit na hersenletsel

dit gaat ten koste van denkkracht, 29 mei 2019
Meer hersenactiviteit na hersenletsel

Onlangs is ontdekt dat er méér hersencellen actief zijn bij iemand met hersenletsel. Delen van de hersenen die normaal gesproken weinig activiteit vertonen, worden bij iemand met hersenletsel wél actief betrokken bij de denkprocessen.

Wanneer je hersenletsel hebt is een deel van je hersenen afgestorven. Andere delen van de hersenen zullen echter de taken zo goed en zo kwaad mogelijk overnemen. Het overnemen van de taken gaat echter niet van de ene dag op de andere. Dit kost enkele weken tot maanden.

Het overnemen van de taken gaat helaas ten koste van denkkracht. Er worden extra hersencellen ingezet om de taken te vervangen. En er worden omwegen gecreëerd om de taak alsnog succesvol af te ronden. De taak komt vervolgens wel af, maar dat gaat langzamer en kost meer energie.

Er zijn dus meer hersendelen betrokken bij activiteiten, dan voor het hersenletsel. Dat verschil is duidelijk te zien met een hersenscan. Het omleiden van de informatie en het inzetten van meer hersencellen heet mentale traagheid, waardoor je je dus extra moe voelt. En omdat het proces langzamer gaat kun je minder informatie verwerken.


<< Kun jij ook weer kleur zien? Lees hier hoe anderen hun hersenletsel ervaren >>

Leven Met Hersenletsel

Deze Blog is speciaal voor partner, familie en vrienden van mensen met hersenletsel. Zij kunnen hierin lezen hoe iemand met hersenletsel zich kan voelen. De frustratie en de pijn, maar ook de leuke momenten.

Veel leesplezier


Populaire Posts