Leven Met Hersenletsel


Blog

Views: 32.9K

Je hebt geluk gehad

je had er veel slechter uit kunnen komen, 13 maart 2019
Je hebt geluk gehad

Stel, je bent met wat vrienden op stap. Je komt later op de avond enigszins aangeschoten uit de kroeg. Plotseling komt een auto om de hoek aan gescheurd die je bijna van je sokken rijdt. De auto rijd door, en jij blijft trillend op je benen achter. Je hebt geluk gehad, zegt je vriend, je had overreden kunnen worden.

Stel, je bent met een maat en een kettingzaag, takken van een boom aan het afzagen. Eén dikkere tak kunnen jullie niet zo goed bij, dus tijdens het zagen ga je aan de tak hangen. Ineens breekt de tak af. Je valt, en het topje van je pink wordt door de kettingzaag met chirurgische precisie verwijdert. Met een hevig bloedende hand vertrek je naar de eerste hulp post. Je hebt geluk gehad, zegt je vriendin, je hele hand had eraf kunnen liggen.

Stel, je zit met een collega in de auto gezellig na te keuvelen over een vergadering. Het is vijf uur, dus jullie zitten dik in de file. Dan gaat je mondhoek hangen, je praat onduidelijk en je kunt je rechterarm niet meer optillen. Je collega herkent dit vrij snel als een beroerte, en brengt je onverhoopt naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Drie maanden laten mag je vanuit het revalidatiecentrum op weekendverlof naar huis. Je hebt geluk gehad, zegt de arts, je had er veel slechter uit kunnen komen.

Je kunt het blijven herhalen: Je hebt geluk gehad! Maar geluk, is het gevoel dat je iets positiefs doet. Niet iets dat je hebt of krijgt. Je kunt niet bepalen wat er op je pad komt, maar je kunt wel beslissen hoe je hiermee omgaat.

Het vermogen om te genieten, en het leiden van een zinvol leven. Dat is pas geluk!


<< Kun jij ook weer kleur zien? Lees hier hoe anderen hun hersenletsel ervaren >>

Leven Met Hersenletsel

Deze Blog is speciaal voor partner, familie en vrienden van mensen met hersenletsel. Zij kunnen hierin lezen hoe iemand met hersenletsel zich kan voelen. De frustratie en de pijn, maar ook de leuke momenten.

Veel leesplezier


Populaire Posts