Leven Met Hersenletsel


Blog

Views: 21.7K

Slapeloosheid

de behandeling via training of medicatie, 22 mei 2019
Slapeloosheid

Een slaapstoornis blijkt vrij vaak voor te komen als gevolg van hersenletsel. Slaap is met name nodig om overdag goed te kunnen nadenken en je beter te kunnen concentreren.

Ruim de helft van de mensen met hersenletsel heeft last van slapeloosheid. Dat is in verhouding drie keer zo hoog als bij gezonde mensen. Met name bij mensen met hersenstam-letsel is bekend dat zij slaapproblemen krijgen.

De behandeling van slaapproblemen kan via training of met medicatie. Door de slapeloosheid te behandelen hebben mensen minder last van psychische problemen, zoals depressie en hoofdpijn. Daarnaast zorgt het vaak voor een verbetering van het energieniveau overdag en de werkprestaties.

De slaapproblemen als gevolg van hersenletsel zijn heel divers. Moeite om in slaap te vallen, moeite met doorslapen of regelmatig klaarwakker zijn. Behalve dat je minder slaapt, hoeft niet iedereen het niet-slapen als een probleem te ervaren.

Ik heb zelf ook moeite met in slaap vallen, en ik wordt door het minste geluid gewekt. Ik ervaar dit meestal echter niet als een probleem. Ik neem dan gewoon de dag nog een keer door, of ik bedenk wat ik morgen wil gaan doen.

Zo is mijn tijd toch nuttig besteedt.


<< Kun jij ook weer kleur zien? Lees hier hoe anderen hun hersenletsel ervaren >>

Leven Met Hersenletsel

Deze Blog is speciaal voor partner, familie en vrienden van mensen met hersenletsel. Zij kunnen hierin lezen hoe iemand met hersenletsel zich kan voelen. De frustratie en de pijn, maar ook de leuke momenten.

Veel leesplezier


Populaire Posts